Lovac na talenteOvako smo počeli...Iz klupskih arhivaUspesiRukovodstvo i stručni štabTreninziUpis novih članovaNekadašnji igračiKošarkaški kampoviKlupski suveniri
Kategorija 1998/99.Kategorija 2000. Kategorija 2001. Kategorija 2002. Kategorija 2003. i mlađi
Vojvođanska liga 1998Vojvođanska liga 2000Vojvođanska liga 2001Vojvođanska liga 2002Novosadska liga 2003Srednjebanatska liga Arhiva rezultata
Pišu o namaSnimci utakmica
Takmičenja...
Vesti...

Košarkaški kampovi

LETNJE PRIPREME UNO GRANDE - GUČEVO 2014.
 
Planina Gučevo je najzapadniji deo podrinjsko–valjevskih planina. Dugačka je 15 km, uzdiže se iz doline reke Drine, iznad same Banje Koviljače i grada Loznice. Najviša tačka je Crni vrh, na 780 m nadmorske visine.

Planina je izuzetno bogata bukovom šumom, tako da je jedna od planina na kojoj je najveća koncentracija kiseonika i ozona, a vazduh jedan od najčistijih na našim prostorima. Sa planine se pruža izvanredan pogled na područje Jadra, reku Drinu i Podrinje, Semberiju, Majevicu, Banju Koviljaču i Loznicu s okolinom.

Odmaralište "Vidikovac", zbog samog položaja na oko 600 m nadmorske visine, idealno je mesto za boravak sportista. Udaljeno je svega 4 km od Banje Koviljače i desetak od Loznice.

Na Gučevu su, od 26. juna do 5. jula, boravila trideset tri naša igrača, sva trojica trenera - Vladimir Ćuić, Vladimir Kurbalija i Božidar Tapavički, sportski direktor kluba Rada Prvulov i član uprave i urednik sajta KK Uno Grande Miodrag Grubački. 

Pripreme su realizovane po planu - svaka selekcija imala je po dva treninga dnevno, jutarnji "futing" pre doručka, radilo se s loptom i bez lopte i maksimalno su korišćene prednosti ove planine, pre svega, kvalitet vazduha i specifična mikroklima. Jedno popodne iskorišćeno je za posetu gradskom bazenu u Loznici, kada je na najbolji način iskorišćen jedan od najtoplijih dana tokom priprema. Po jedno kišno prepodne i popodne iskorišćeno je za slobodne aktivnosti, a najviše interesovanja bilo je za igranje stonog tenisa i stonog fudbala. Svakodnevno, u večernjim časovima organizovana su košarkaška takmičenja u basketu "1 na 1", šutiranju "trojki" i slobodnih bacanja i šutiranju sa poligona. Ko je hteo i bio raspoložen, mogao je boraviti na terenu i u pauzama.

Svakoj od naših selekcija omogućeno je i odigravanje trening-utakmice sa odgovarajućim selekcijama KK Loznica, čije se mlađe kategorije s velikim uspehom takmiče u u okviru regiona zapadne Srbije. Selekcije Uno Grande 2001. i 2002. utakmice su odigrale u sportskoj hali "Lagator" u Loznici, dok su selekcije UG 98 i UG 03 odigrale trening mečeve na samom Gučevu, terenu odmarališta "Vidikovac".

Tokom boravka na Gučevu nije bilo ozbiljnijih zdravstvenih problema, niti potrebe za posebnim lekarskim intervencijama. Pojačana, kalorična i raznovrsna  ishrana i mogućnost dodatka tokom svakog obroka doprineli su da i oni najprobirljiviji budu zaodovoljni i mnogi od naših igrača su tokom boravka u odmaralištu "Vidikovac" poboljšali apetit. 

Rukovodstvo i osoblje odmarališta "Vidikovac" maksimalno nam je izlazilo u susret i rešavalo sve naše zahteve. Po dogovoru, imali smo obezbeđen autobuski prevoz za odlazak na bazen i utakmice u Loznici, a takođe smo sami predlagali termine za sva tri obroka. Efikasno su, ubrzo po dolasku, rešeni i neznatni problemi oko rasporeda  smeštaja. Klub izražava posebnu zahvalnost domaćinima na gostoprimstvu.
 
   
   
   
   
   
   
   
   
   


SPONZORI, PRIJATELJI I SARADNICI KLUBA...


 Pajić Agrar Klek Taksi udruženje "Halo taksi" ZrenjaninDiginet Prostudio Zrenjanin
Prevoz putnika i robe ČKALJA 064-146-8971  Restoran Krug M Nova pijaca Zrenjanin 023-515-514  Proizvodnja carapa Zrenjanin 023-542-098  Atelje Forsa Zrenjanin 023-580-250 

KORISNI LINKOVI - KOŠARKAŠKI WEB-PORTAL...


Grad Zrenjanin Sportski savez grada Zrenjanina Registar igrača košarkaškog saveza Srbije Košarkarški savez Vojvodine Košarkaški savez Srbije Košarkaška liga Srbije Evropska košarkaška federacija Svetska košarkaška federacija FIBA
Udruženje košarkaških trenera Srbije Udruženje košarkaških sudija Srbije VIBA liga B92 kosarka  ABA liga Unija evropskih košarkaških liga ULEB Američka profesionalna košarkaška liga NBA Košarkaška kuća slavnih 
UNO GRANDE-JEDAN VELIKI
KOŠARKAŠKI KLUB "UNO GRANDE"
Žarka Zrenjanina 4, 23000 Zrenjanin
Početna 0 klubu Igrači Takmičenja Press & Photo Kontakt

Copyright © Uno Grande 2010. & OrangeWebTeam